pspv-psoe-vinalesa


INICI
QUI SOM
  Presentació
  Grup Municipal Vinalesa
Memoria Visual Vinalesa 2014
NOTÍCIES
ARTICLES D'OPINIÓ
REVISTA VIDA SOCIAL
  Desembre 2015
  Juny 2015
  Abril 2015
  Febrer 2015
  Desembre 2014
  Setembre 2014
  Maig 2014
ENLLAÇOS
SUGGERÈNCIES
FÒRUM
REVISTA L'Alternativa Socialista

Notícies.

8 de Febrer de 2020
QUAN EL DESERT T'OFEREIX OPORTUNITATS

Diego Perona (Regidor d'esports)

 

Que bo és eixir de casa i viatjar, sobretot per a posar en valor i apreciar el que per quotidià i normalitzat tens al teu voltant i no valores.

El dijous passat vaig participar en una trobada organitzada pel Fòrum de l'Esport en la localitat de Quart de Poblet (Horta Sud). Un fòrum de discussió que va nàixer a Vinalesa i està compost per professionals de l'esport en tots els seus àmbits que tenim a disposició els responsables polítics dels Ajuntaments socialistes.

En la trobada del dijous, sota el lema "Col·laboració entre clubs i Ajuntaments", es van exposar els models de gestió esportiva de Quart de Poblet, l'Eliana i Vinalesa com a punt de partida per a la reflexió als més de 60 regidores i regidors de diferents municipis de la Comunitat Valenciana.
forum de l'esport

 

 


Una vegada més, Vinalesa va servir com a model esportiu de referència per a altres municipis després d'un llarg camí de treball durant aquests 20 anys de govern socialista.

Després del col·loqui i debat amb la resta de companys, la primera conclusió que vaig traure va anar que els Ajuntaments que han heretat les polítiques conservadores del PP tenen els mateixos problemes que teníem nosaltres fa 20 anys i es troben en aqueix punt inicial i desèrtic que nosaltres ens trobem l'any 1999 caracteritzat per tota mena d'irregularitats i improvisacions.

Vam tindre l'oportunitat d'explicar l'evolució del nostre sistema esportiu municipal i com ens hem anat adaptant a les necessitats conjunturals de cada moment donant-nos suport en una planificació esportiva desenvolupada per professionals de l'esport i amb el consens dels principals agents promotors de l'esport: el nostre teixit associatiu esportiu format per un gran nombre de clubs que han anat creixent amb el suport del nostre Ajuntament.

  L'any 1999 la gestió esportiva per part de l'Ajuntament es limitava a cedir les instal·lacions als clubs existents sense cap mena de reglamentació, prevalent l'interés particular i clientelista d'alguns clubs per davant de l'interés general. La promoció de l'esport per a tots i totes i de l'esport en edat escolar quedava completament abandonada.

En els inicis de la nostra etapa de govern aprovem un reglament d'ús de les instal·lacions esportives municipals i un règim de convenis per a regular legalment les ajudes econòmiques als clubs esportius.

En els primers anys es va consolidar una estructura esportiva basada en l'esport per a tots i totes, en un teixit associatiu participatiu i una xarxa d'escoles esportives amb una orientació prioritàriament educativa.

Amb l'arribada de la crisi econòmica, realitzem un nou pla estratègic per a adaptar-nos a la nova realitat. Per a l'elaboració del pla comptem amb la participació de diferents col·lectius practicants d'esport que van aportar idees per a la millora del sistema.
forum de l'esport - Vinalesa
forum de l'esport pspv-psoe

Fruit del pla, elaborem un nou conveni per a la relació clubs-Ajuntament que afectava principalment la gestió de les escoles esportives municipals.

Arribats a aquest punt seguim i continuem depurant les deficiències del sistema, introduint les noves tecnologies i evolucionant com a part de la societat a la qual pertanyem. L'esport és moviment constant.

Res a veure amb aquells temps en els quals el poliesportiu estava tancat per una tanca perimetral d'obra i on només es practicaven esports majoritaris i per poca gent.

En definitiva, després de la jornada del dijous sol em queda desitjar-los sort als companys i companyes que acaben d'aterrar en la gestió de l'àrea d'esports de la seua respectives localitats i molt valor per a afrontar els nous reptes que tenen per davant. Viatjar per zones àrides et fa reflexionar i veure nous potencials. Ànim i a treballar per a totes i tots.

Faig Esport a Vinalesa!!

 

6 de Març de 2018
JORGE RODRÍGUEZ, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA VISITA VINALESA

president de la diputació de Valencia en Vinalesa president de la diputació de Valencia en Vinalesa

Dilluns 5 de març, Vinalesa va rebre la visita del President de la Diputació i del Diputat d’Administració General. En primer lloc van presentar els pressupostos 2018 de la Diputació. Cal destacar que són uns pressupostos municipalistes  on donen una gran importància als Serveis Socials i a les inversions en els pobles. Amb un repartiment transparent i equitatiu de les subvencions, en el que va de legislatura s’ha vist augmentat considerablement les aportacions que es fan, sobretot els municipis menuts com és Vinalesa. Durant més de 20 anys, els pobles governats pel PP havien vist augmentades les seues aportacions, Vinalesa sempre havia estat al marge. Però des de 2015 amb un govern de PSPV-PSOE i Compromís, els repartiments es fan independentment del color polític dels ajuntaments, amb total transparència.


El president de la Diputació amb l'Alcaldessa, Regidor d'esports i diverses autoritats camí del poliesportiu per a presentar el projecte del camp de gespa.

president de la diputació de Valencia en VinalesaXicotet homenatge al nostre company i Alcalde Julio Martínez Blat al carrer municipal de pilota "Puchol II"

Després, Jorge Rodríguez  va visitar el poliesportiu municipal on va presentar el projecte de camp de gespa que es farà a curt termini, ja que la Diputació aportarà 200.000 euros, que completarà l’Ajuntament. És un projecte reivindicat durant molts anys, tal i com va dir l’alcaldessa Alba Cataluña, impulsat per Julio Martínez i els diferents regidors i regidora d’esports. Després de tants anys de treball, finalment obtenim resultats i Vinalesa deixarà de ser l’únic poble de la comarca  sense gespa artificial. Així ho van reivindicar també els xiquets de les escoles esportives municipals que porten molts anys demanat aquesta intervenció. Així i tot, cal remarcar l’alt nivell de l’organització esportiva de Vinalesa que des de fa molts anys s’ha dissenyat i porta a terme des de l’àrea d’esports de l’Ajuntament.

president de la diputació de Valencia en Vinalesa president de la diputació de Valencia en Vinalesa

 

26 de juny de 2017
TROBADA COMARCAL A VINALESA

Diumenge 25 de juliol, Ximo Puig President de la Generalitat i Secretari General del PSPV-PSOE estigué a la nostra agrupació. Socialistes de l’Horta Nord ens trobàrem a Vinalesa per a escolatar a Ximo Puig.

 L’acte el va obrir Alba Cataluña, Alcaldessa de Vinalesa, donant la benvinguda i reivindicant la necessitat de polítiques d’esquerres per a la ciutadania, iniciades just fa dos anys pel nostre President.

Ximo Puig va començar la seua intervenció amb un reconeixement a Julio Martínez, i la seua gran tasca com alcalde. I després recordà les noves mesures portades a terme pel govern del Botànic.


Aquesta visita s’enquadra en les primàries a Secretari General del PSPV-PSOE, amb el lema L’Esquerra en marxa.


Per a finalitzar passejà pel nostre poble i li vàrem mostrar les necessitats més immediates del nostre poble com ara el camp de gespa artificial i la remodelació del pati del Centre cívic. Tot fruit de més de 20 anys de discriminació per part dels governs del PP tant a la Generalitat com a la Diputació.

 

3 de desembre de 2015
CONTINUEM TREBALLANT PEL TRANSPORT PÚBLIC A VINALESA

Els nostres companys i companyes de l’Ajuntament no han deixat de treballar pel transport públic al nostre poble. Quan de manera unilateral el Partit Popular va demanar una xifra desorbitada per tal que l’autobús de la EMT continuara prestant el servei a Vinalesa, l’alcalde de Vinalesa, Julio Martínez va fer les gestions pertinents per a no deixar sense transport el nostre poble. Es va aconseguir finalment un acord, però amb un pagament excessiu pel servei. Ara, amb la constitució del nou ajuntament, ja s’ha sol.licitat l’entrevista amb el regidor de mobilitat per a fer noves propostes i intentar reduir el preu que es paga actualment.

Així mateix Julio Martínez s’ha reunit, junt a altres alcaldes de l’àrea metropolitana, sol.licitant precisament la constitució d’una entitat metropolitana que contemple entre altres coses el transport públic.

7 alcaldes pel transport públic

Paral.lelament, s’ha firmat amb la Conselleria d’Infraestructures i mobilitat la constitució d’esta entitat metropolitana i es reivindique al govern espanyol  el contracte-programa per a finançar el transport metropolità, com tenen altres ciutats.

Són moltes les possibilitats que hi ha ara, i abans. Tot depèn de la voluntat política de considerar el transport públic com una necessitat i per tant treballar per ell.

Abans i ara, malgrat les mentides d’alguns i la falta de memòria d’altres, des del PSPV-PSOE  hem treballat i treballem per aconseguir un transport públic en condicions.


13 de desembre de 2014
CO PAGAMENT EN L’ATENCIÓ ALS DISCAPACITATS

En el mes d’agost de 2013, el Consell va aprobar el decret 113/2013 pel que es va imposar el copagament als usuaris de centres públics de suport a la discapacitat i els majors. Ja vàrem denunciar en el vida social de setembre,  l’ensanyament del PP en els més febles, ja que aquesta mesura suposa l’exclusió de moltes persones que no poden pagar el que se’ls ha imposat.

Ara, el Tribunal de Justícia CV ha anul.lat en dues sentències el copagament   considerant que els serveis socials d’atenció a la discapacitat són serveis públics essencials per a la vida de les persones al mateix nivel que altres serveis públics, com ara l’educació o la sanitat, i que són serveis primaris assistencials, bàsics i imprescindibles.

Però davant d’açò, la Conselleria de Benestar ja ha anunciat que no deixarà d’aplicar el copagament i ho regularà a través d’una taxa, amb rang de llei.

El col.lectiu de persones amb discapacitat augura un abandó massiu  d’aquestos serveis, ja que molts dels usuaris disposen de molts pocs recursos. Aquesta mesura els sentencia a l’exclusió.
Des del PSPV-PSOE donem tot el suport a les famílies afectades i seguirem lliutant per tal que aquesta mesura no es faça efectiva.
Treballem per les persones!

 

 

26 d'octubre de 2013
ÚLTIM CONCERT ELECTRÓNIC D'OBRINT PAS A VINALESA

El  divendres 25 d´octubre i com a punt final de les festes, va tindre lloc el concert a càrrec d’Atzembla, Orxata i Obrint Pas organitzat per l’Associació Lluna Roja i l´Ajuntament de Vinalesa.
Ha sigut un concert per a no oblidar i amb moltes connotacions emotives ja que les relacions entre els grups i Vinalesa són molt proximes (músics, amics, etc). Alguns músics de la banda varen tindre l'oportunitat de compartir escenari amb ells i deixaren moments memorables com el Cant de maulets.

Però si hem de destacar alguna cosa ha sigut el comportament exemplar de tot el públic i de l’organització que en tot moment ha estat coordinat des de l´Ajuntament i en perfecta col.laboració entre tots els implicats( alcalde, regidors, organització, policia, emergències,etc).

Per al PSPV-PSOE de Vinalesa ha sigut  un orgull poder gaudir d’aquest concert on els nostres jóvens han pogut comprovar que es pot fer festa i passar-se ho bé de manera reeivindicativa i combativa i tot des del respecte i d’una forma totalment civica i educada amb el nostre poble al que estaven convidats.

Desitgem el millor en la nova etapa a Obrint Pas i esperem que si tornen a l´escenari puguem tornar a tindre’ls entre nosaltres de nou.

Hem de destacar que en tot moment ens agrairen l´esforç que des de l´Ajuntament s’ havia fet per poder dur a terme el concert i l’agraïment el feren tant en públic com en privat, la qual cosa també es de agrair per la nostra part.
També hem de remarcar (per algú que pense mal) que per a l´Ajuntament aquesta activitat ha sigut totalment sense cost extraordinari, la qual cosa vol dir, que si es tenen ganes de treballar es poden fer moltes coses sense diners ni cost a l’ herari públic.

Ens alegrem que els nostres joves i els dels pobles del voltant hagen gaudit a Vinalesa d’un concert en valencià, amb bons músics de la nostra terra.


5 de juny de 2013
EL DEUTE DE LA GENERALITAT VALENCIANA AUGMENTA ALTRA VEGADA I ARRIBA AL 30%

L’informe del Banc d’Espanya sobre el deute de les autonomies en el segon trimestre de 2013 és clar. La Generalitat Valenciana augmenta el deute una vegada més i és l’autonomia més endeutada en relació al PIB,  amb quasi un 30%. La Generalitat està pagant els interessos del Fons Estatal i deu prop de 5.000 milions a proveïdors, entre ells l’Ajuntament de Vinalesa. En esta situació és complicat el seu funcionament normalitzat que repercutix directament en els ciutadans: menys ajudes per a beques, per a dependència, per a sanitat, educació...

La solució passa per un nou model de finançament per part de l’Estat. Açò ha sigut votat en contra pels diputats i diputades del PP al Congrés dels Diputats. Un PP que sempre ha utilitzat políticament el victimisme davant el govern central de Zapatero però ara que està el seu partit no lluita per un finançament just per als valencians i valencianes.


5 de juny de 2013
5 DE JUNY DIA DEL MEDI AMBIENT

El govern del PP desprotegix el Medi Ambient per a afavorir el negoci privat.
En tan sols any i mig, les decisions del PP han fet retrocedir el país quatre dècades en matèria medioambiental.

 1. AIGUA: El PP ha tret l’aigua de l’esfera de protecció pública per a posar-les en mans d’un mercat privat. (Reial decret de mesures urgents en matèria de Medi Ambient BOE 5/5/12)
 2. COSTA: El PP ha canviat la llei de costes que protegia la voracitat urbanística. (Reforna de la Llei de costes BOE 27/5/13)
 3. IMPACTE AMBIENTAL: El PP ha posat en mans privades les inspeccions d’impacte ambiental que abans corresponia a l’administració. (En tràmit parlamentari)
 4. CONTAMINACIÓ I RESUDUS: El PP renuncia a seguir la fulla de ruta de la Unió Europea en reducció de residus i reducció de contaminació atmosfèrica. (Reial decret de mesures urgents en matèria de Medi Ambient BOE 5/5/12)
 5. MEDI RURAL: El PP ha reduït un 80% el pressupost dedicat al medi rural, abandonant  als seus habitants.
 6. ENERGIES RENOVABLES: El PP ha parat en sec la promoció de les energies enfonsant el sector i al país en una lamentable postració estratègica. (Reial decret de moratòria d’incentius a renovables BOE 28/1/12)
 7. APOSTA PER LES NUCLEARS:  Quan països tradicionalment partidaris de l’energia nuclear viren envers les energies renovables, el PP obliga a fer el contrari (Informe favorable per a la continuïtat de garoña)
ELIMINACIÓ DE L’OBSERVATORI ESPAÑOL DE LA SOSTENIBILITAT: organisme independent per a fer el seguiment de les polítiques medioambientals. (31 de maig finalitza la seua activitat per falta de finançament)

27 d'abril de 2013
ANDALUSIA CAPDAVANTERA EN LA LLUITA CONTRA L’EXCLUSIÓ SOCIAL

· El govern andalús destinarà uns 100 milions d’euros per a lluitar contra l’exclusió social amb mesures concretes i realistes:

 1. Creació d’ocupació a través dels ajuntaments amb un Pla d’acció social amb l’aplicació de la llei de dependència (60 milions d’euros).
 2. Acilitzant l’accés a la renda bàsica.
 3. Desenvolupant un programa de solidaritat alimentària destinant 16 milions d’euros per a què tots els xiquets i xiquetes tinguen garantides almenys 3 menjars diaris.

· Andalusia a la vanguarda en la lluita contra els desnonaments amb l’aprovació d’un decret que garantix la funció social de la vivenda.

· Andalusia a la vanguarda en la lluita per l’ocupació destinant més de 500 milions per a programes d’ocupació per a joves i aturats de llarga durada.

· Andalusia a la vanguarda de la defensa dels serveis públics, no augmentant la ràtio en educació i no retallant en sanitat buscant altres fórmules per a estalviar com ara la subhasta de medicaments.

Davant estes mesures socials, el PP les desprècia.
Necessitem más que mai la lluita contra l’exclusió social, contra els retalls de serveis públics, contra el drama dels desnonaments!!!

 

26 d'abril de 2013
AMB RAJOY HI HA MÉS DÈFICIT DEL QUE HI HAVIA

La política del govern del PP amb retalls, que sols ha portat atrasos i pobresa, no ha servit per a res.

EUROSTAT ha  certificat que Espanya ha tancat el 2012 amb un 10,6% del PIB, el més alt de tota la Unió Europea. I ha acumulat el major creixement del deute públic fins arribar al 84% del PIB, dant del 69% amb el que es va trobar Rajoy.

Tot açò ens porta a dues coses molt clares:

 1. Tota la política de retalls de Rajoy que té com a objectiu reduir el dèficit, és  un rotund fracàs.
 2. Tot el patiment de la ciutadania amb més pobresa i retalls de drets socials no ha servit per a res.

Per molt que Rajoy tracte d’amagar-ho els fets són incontestables:

 1. Ha augmentat l’atur.
 2. Ha empitjorat l’economia.
 3. Ha augmentat el dèficit.
 4. Ha augmentat el deute públic.

El 70% de la població diu mes rere més –enquesta del CIS- que el país i ells estan pitjors que abans d’arribar Rajoy al govern.

També s’hem assabentat que  la caiguda de l’economia d’este any serà el triple del que va dir el govern que seria. El govern va dir en els pressupostos que cauria 0,5% i el ministre de Guindos diu en una entrevista al The Wall Street  Journal que la caiguda serà de l’1,5%.

No és raonable que els ciutadans siguen enganyats amb mentides al Parlament i se n’assabentem de la veritat per entrevistes del govern en mitjans internacionals.


19 de Març de 2013

EL DEUTE DE LA GENERALITAT FA ENDEUTAR-SE A L’AJUNTAMENT DE VINALESA

El Ministeri d’Hisenda ha publicat la relació de deute dels diferents ajuntaments. La tònica general  és l’augment de l’endeudament a partir de l’aplicació del Pla de proveïdors.

En el cas de Vinalesa, el deute s’ha multiplicat per 20. De 56.000 euros, ara l’Ajuntament en deu 1.056.000. I per què este augment tant espectacular? Simplement perquè la major part del deute és de la Generalitat que no ha pagat el que deu: la rehabilitació de la Nau, els programes d’ocupació, algunes obres del Pla Confiança, etc. Però pel Pla de proveïdors li compta a l’Ajuntament com a deute i està pagant els interessos pertinents.

L’Ajuntament de Vinalesa havia fet molt bé els deures no malbaratant els diners, però no així la Generalitat. I ara, els veïns i veïnes de Vinalesa estan pagant els interessos del que la Generalitat no paga.

RECLAMEM UNA VEGADA MÉS QUE LA GENERALITAT PAGUE EL DEUTE QUE TÉ AMB ELS AJUNTAMENTS!!!!

15 de Març de 2013
EUROPA DECLARA IL.LEGAL LA  LLEI HIPOTECÀRIA ESPANYOLA

La sentència del Tribunal de Justicia de la Unió Europea,  en relació amb la Directiva 93/13/CEE, determina que la llei hipotecaria espanyola, per la qual s’han desnonat a desenes de milers de persones, no és compatible amb la llei europea i és contraria a una directiva europea de 1993 sobre protecció de les persones consumidores.

La sentència diu que els procediments d’execució hipotecària són il·legals per vulnerar els drets humans fonamentals, en no protegir el consumidor davant les cláusules abusives (com interessos d’usura, venciments anticipats,…). Els efectes són dobles. D’una banda permet als jutges adoptar mesures cautelars i suspendre el desnonament fins no valorar si existeixen realment eixes clausules abusives. D’altra part, exigeix la modificació de la llei hipotecaria espanyola.

És el moment de canviar la legislació, tenint en compte  les propostes de la Iniciativa Legislativa Popular, iniciativa que compta amb el suport de més d’1.400.000 signatures.

 

1 de Març de 2013
LA CONTRARREFORMA EDUCATIVA DEL PP

El govern del PP planteja un projecte de llei educativa sense debat, sense consensos i sense que aporte  mesures reals per a millorar rendiments escolars, ni rebaixar els índex d’abandó escolar, ni per a millorar les condicions sociolaborals dels docents.

Per a millorar la qualitat educativa no cal una nova llei. És un pretext partidista en moments de crisi per a imposar una ideologia mercantilista, elitista i competitiva en l’educació.

Les obsessions del PP:

 1. Retallar recursos públics.
 2. Eliminar l’assignatura d’Educació per a la ciutadania.
 3. Introduir conceptes mercantilistes i competitius en el sistema educatiu.
 4. Implantar un control uniforme i centralitzador del sistema educatiu.
 5. Classificar, diferenciar talents sense tindre en compte les diferències individuals.

Perills i conseqüències de la Llei:

 1. Es perden conquistes educatives com ara la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, la integració escolar, la coeducació, la participació de la comunitat educativa, l’educació per a la ciutadania.
 2. Es creen centres d’especialització curricular, que marcaran diferències insalvables de les oportunitats de la població.
 3. Es convertix l’educació en una carrera d’obstacles per les contínues revàlides des de bén prompte sense tindre en compte l’avaluació formativa, se selecciona prompte l’alumnat en itineraris.
 4. Es desprecia la tasca docent.
 5. Els centres escolars es gestionaran amb models mercantilistes donant-li a les direccions la potestat d’elegir professorat el que pot dur al favoritisme.
 6. Els Consells escolars deixen de tindre una funció decisiva.

Per tot açò estem en contra de la Llei, com també s’han manifestat en contra diferents sectors de la comunitat educativa: professorat, pares i mares, sindicats.

 

16 de Febrer de 2013
LA MEUA CONTRIBUCIÓ PER LA TRANSPARÈNCIA I CONTRA LA CORRUPCIÓ

El PP ha posat la Comunitat Valenciana com a líder en corrupció. Són múltiples els casos de corrupció des de les institucions governades pel PP a la nostra Comunitat: Gurtel, Blasco, Terra Mítica, Ivex, Brugal o Emarsa per citar-ne sols alguns exemples. I front a eixa situació, la resposta del PSPV sempre ha estat denunciar la corrupció. Des de fa molts anys, hem mantingut la mateixa posició de tolerància zero davant la Corrupció. Som l’únic partit personat en totes les causes obertes en la Comunitat.

Però ara  demanem la col·laboració de la ciutadania. Perquè este problema és de tots, ens afecta a tots i entre tots l’hem d’aturar. El PSPV obri un espai perquè els ciutadans ajuden a seguir combatent davant els jutjats la corrupció.

Així tenim la primera Web transparent de donacions d’un partit polític a la Comunitat Valenciana. Qualsevol ciutadà i a través de l’enllaç en la Web del PSPV, http://socialistesvalencians.org/donaciones/infodonaciones.html podrà realitzar qualsevol aportació econòmica que ajudarà al PSPV a continuar defensant els interessos de tots els valencians i netejar el nom de la Comunitat.

Així mateix en este enllaç podreu visionar la campanya:
http://www.youtube.com/watch?v=a2WmIU_-K3Y


1 de Febrer de 2013
EL GOVERN DEL PP CONTINUA DONANT PASSES PER A ACABAR AMB LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

Fins que el govern de Zapatero va aprovar la Llei de Dependència les famílies amb persones dependents havien de fer front a la situació pràcticament a soles. Ara, el govern del PP vol que continue sent així.
El govern del PSOE va fer que l’ajuda arribara a 750.000 persones. Malgrat la crisi, va continuar mantenint l’aportació a les famílies –més de 1700 milions d’euros en 2011. Des de la seua entrada en vigor en 2007 ha creat 185.000 llocs de treball directes i 63.000 indirectes.
Per contra, el govern del PP està acabant amb ella.

 1. 400.000 depenents moderats no han entrat dins del sistema.
 2. 150.000 cuidadors/es s’han perdut la cotització a la seguretat social.
 3. Rajoy ha reduït l’aportació de l’Estat en un 30%
 4. Destatén a les persones. Des d’agost més de 10.000 persones han quedat fóra del sistema.
 5. Ha llevat el servei de teleassistència.
 6. Els retalls amenacen  la supervivència de les prestacions de la Llei.

Així,la realitat està bén clara:

 1. El govern està abandonant a les persones més vulnerables, que necessiten suport i que fins ara era un dret.
 2. El govern està orientat-ho cap un model residencial on els màxims beneficiats són les entitats privades.
El PP no ha cregut mai que les persones dependents necessitaren que els seus drets estigueren regulats per llei i sempre que ha pogut ha boicotetjat l’aplicació de la llei.

 

EL PSOE PRESENTA DIFERENTS INICIATIVES PER TAL QUE S’ACLARISCA ELS DINERS  AFLORATS PER L’AMNISTIA FISCAL APROVADA PEL PP.

Davant la falta d’explicacions, el PSOE ha presentat  en el  parlament una série d’iniciatives per tal que s’aclarisquen els fets i informacions que han apregut l setmana passada sobre Luis Bárcena quan era tresorer del PP.
I a banda dels diners aflorats per Bárcenas a través de l’amnistia també en el seu conjunt es tenen molts dubtes. El PSOE creu que els defraudadors estan pagant entre un 1 i 3 % pels diners aflorats i no un 10% que establia l’amnistia.
El govern ha impedit l’accés dels inspectors als expedients de l’amnistia.
La modificació del codi penal portada a terme per gallardón desapareix el delicte que el defraudador haja comés per a la seua ocultació.
Així el PSOE demana:

 1. Es cree una comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’amnistia fiscal.
 2. L’Agència Tributària pose tots els expedients de l’amnistia a l’abast dels inspectors d’hisenda per tal que puguen investigar la procedència dels béns i actius aflorats.
 3. Es modifique la llei tributària per tal que s’identifique sempre a les persones, societats… que s’acollisquen a una regularització tributària. I a més en cas de societats, s’identifique al titular o titulars.

A més es fa imprescindible que Rajoy comparega en el parlament per tal de donar explicacions sobre el cas Bárcenas.

És imprescindible que es donen explicacions sobre estos fets tan greus, a més l’estratègia política de confondre-ho tot fa un greu dany a la DEMOCRÀCIA.


L’AJUNTAMENT DE VINALESA DEU DINERS PERQUÈ LA GENERALITAT NO LI PAGA

Com ja hem dit en el Vida Social, l’Ajuntament de Vinalesa deu diners perquè la Generalitat Valenciana no li paga ni un cèntim des de fa molt de temps. La subvenció de la rehabilitació de la Nau que es va concedir ja fa molts anys, i amb l’obra acabada, no ha ingressat ni un cèntim. En les obres del Pla Confiança (de la Generalitat) li deuen molts diners a l’Ajuntament, no així les del Pla E de Zapatero. L’Ajutament de Vinalesa s’acollix a tots els pla d’Ocupació i formació que ixen i estos i no li s’han pagat, i l’Ajuntament ha avançat els diners.

Considerem injust que es tracte exactament igual als ajuntaments que deuen molts diners perquè no han gestionat bé els seus recursos que als que tenen deutes perquè la Generalitat no li paga, com és el cas de l’Ajuntament de Vinalesa. NO ÉS EL MATEIX.

És fàcil contar una notícia a mitges per a donar-li la volta i voler trasmetre la imatge que l’Ajuntament s’ha endeutat. NO ÉS AIXÍ. L’Ajuntament s’ha gastat el que la Generalitat s’havia compromés a pagar. El PP vol tapar el malbaratament i la falta de responsbilitat de la Generalitat Valenciana, posant-se en contra dels interessos del seu propi poble.


L’EURO PER RECEPTA ÉS INCOSTITUCIONAL I RAJOY HO SABIA

Segons el Consell d’Estat l’euro per recepta és incostitucional. El govern de Rajoy ja ho sabia des de juny i no sols no ha fet res per tal que Catalunya deixara d’aplicar-ho sinó que ha permés que madrid, governada pel seu partit, també començara a aplicar-ho.

Rajoy té este informe des de juny i no ha fet res. Si que es donà presa a recórrer la subasta de medicaments d’Andalusia. Ara utilitza la via de les negociacions que dilaten el precediment durant mesos. Açò té com a conseqüència que els ciutadans de Catalunya i Madrid paguen pel que no els toca.

Com veiem és una manera més de caminar cap a una sanitat que va perdent el seu caràcter gratuït i universal que havíem aconseguit amb molts esforços.

 

ALS VEÏNS/INES QUE VAREN RECURRIR LA TAXA DEL FEM

Us informem que totes les instàncies de reclamació contra la taxa TAMER han sigut desestimades tal i com hem pogut consultar al BOPV.

Però el fet  d’haver enviat milers i milers d’instàncies a l’EMTRE (Entitat Metropolitana de Tractament de Residus) ha fet que es replantegen la pujada i hagen decidit retallar els seus desproporcionats sous per a REDUIR LA TAXA TAMER a partir de  2013 (16 euros).

Esta quantitat és totalment insuficient per això els Ajuntaments on governa el PSPV-PSOE –entre ells el de Vinalesa- mantindran el RECURS CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU que van interposar per via judicial.

De la mateixa manera el Grup Socialista a la EMTRE seguirà treballant per tal que la taxa siga la que toca i no desmesurada com l’actual.

Gràcies per haver confiat amb nosaltres i sabeu que les nostres portes sempre estan obertes.

 

UNA REFORMA RETROGRADA

El ministre Wert ha anunciat el projecte de reforma del sistema educatiu. És sorprenent les argumentacions de determinades mesures que comportarà la reforma. Està clar que no s’ha llegit mai un llibre de pedagogia, però els que li fan les ressenyes i han  fet el projecte sembla que tampoc.

Va a controlar des de l’Estat els continguts curriculars, restringint els que poden legislar les autonomies. No perden comba, volen la centralització, i açò no té la culpa la crisi. És la ideologia.
Comença a diferenciar els itineraris dels alumnes bén prompte, reduïx assignatures, blinda els col.legis que segreguen.

En resum és una contrarreforma que ens torna molt enrere ideològicament i des del punt de vista pedagògic estaria en els paradigmes educatius de principi del segle XX, clarament superat pels teòrics de l’educació.


L'EQUIP DE L'AJUNTAMENT DE VINALESA PASSA A LA FINAL DEL TROFEU DIPUTACIÓ

El dissabte 15 de setembre els frontons municipals acolliren la partida del Trofeu Diputació de frontó. L’equip de l’Ajuntament de Vinalesa format per Montesa i Puchol II es va imposar al de Genovés i  Raul. D’esta manera passa a la final que serà diumenge 23 de setembre a El Puig.

Així mateix els equips de les Escoles Esportives Municipals jugaren les partides prèvies.
Va ser una vesprada de pilota on els frontons comptaren amb una gran afluència d’aficionats. Enhorabona a tots.


PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC

PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC: MÉS INVERSIÓ, MÉS QUALITAT, MÉS VALENCIÀ, MÉS DIGNITAT.


El curs escolar 2012-2013 ha començat amb l’aplicació de més greus les retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el nostre sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat i unes condicions laborals nefastes per al professorat. 

L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques, menjadors i funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que margina l’ensenyament en valencià, fan que cridem alt i clar que nosaltres posem fil a l’agulla i diguem prou a les retallades. 

Davant d'aquesta preocupant situació, instem a la Conselleria d'Educació a retirar de manera immediata les diferents normatives que fan trontollar que el nostre alumnat i la nostra societat es mereixen. L’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, el dret a tindre una competència lingüística igual en valencià i en castellà són postulats als quals no anem a renunciar. Per això hem començat aquest curs posant fil a l’agulla per repuntar un sistema educatiu públic valencià que ha de garantir un dels drets fonamentals de la ciutadania, el dret a l'educació.

ELS MÉS VULNERABLES ABANDONATS PER LA GENERALITAT

Els retalls són brutals. En educació, en sanitat, en serveis socials. En este darrer camp, no hi ha calificatius. Ja varen frenar l’aplicació de la Llei de dependència en el seu moment, ara pràcticament l’han eliminada i han deixat al sector més vulnerable de la societat totalment abandonats.

A la nostra comarca el Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord que atén a persones amb discapacitat, xiquets i xiquetes amb problemes en el desenvolupament evolutiu fa molt de temps que no cobra per la feina que fa. Ja se cifren en 757.239 euros els diners que li deuen per al manteniment dels cinc centres que gestiona.

Si no reben prompte allò que els pertoca, perilla el seu funcionament i amb ell l’atenció de moltes persones que ho necessiten.

 

ELS RETALLS DE RAJOY AUGMENTEN LA RECESSIÓ


L’economia es va contraure un 0,4% en el segon trimestre, una dècima més que entre gener i març, per la caiguda del consum i la inversió.

La taxa interanual del PIB se situa en una caiguda de l’1,3% el que posa de relleu la greu debilitat de l’economia espanyola.

No calia ser economista per a haver-ho previst. Si les mesures del PP l’únic que fan és encarir els preus i baixar els sous, està clar que el consum va a baixar i en el sistema econòmic actual l’economia va enrere. Difícilment així eixirem de la crisi.

I encara no s’ha acabat ací. El setembre es presenta dur ja que sembla ser que un rescat complet s’aproxima el que de ben segur que noves mesures d’austeritat ens arribaran. I com hem comprovat els retalls sempre són per als mateixos. Davant d’estos atacs, el que no hem de fer és quedar-nos callats.

 

NO ÉS LA CRISI, ÉS LA IDEOLOGIA.

Després de quasi 30 anys de la Llei d’üs i Ensenyament del valencià, on es pretén amb bases científiques portar endavant un model educatiu que recupere el valencià com a llengua dels valencians, ara en el mes d’agost s’aprova un model plurilingüe on el més perjudicat, sens dubte és el valencià. I per a portar-ho endavant pretenen contractar becaris a 1.000 euros –mestres amb domini de l’anglés- sense dret a seguretat social ni atur. El “professorat becari” no està contemplada en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (Títol II) ni en cap altra normativa de la funció pública, per tant, no és legal contractar personal becari per a impartir classe, ni que siga de reforç del professorat titular. Aquest decret només pretén, d’una banda, vendre una falsa imatge de plurilingüisme en el sistema educatiu valencià i, de l’altra, marginar i arraconar el valencià. 

Però n’hi ha més. El projecte de canvi de llei sobre l’avortament és un clar retrocés de més de 30 anys on a més ja no es considera supost per a avortar les malformacions del feto. Al mateix temps que es reduixen les ajudes a la dependència.

La sanitat ja ha deixat de ser universal i gratuïta. El copagament per a pensionistes i jubilats és una mesura més que repercutix en els més febles. I açò encara no s’ha acabt.

És un desmantellament clar de l’Estat de Benestar i una posada endavant de les polítiques més conservadores. En les nostres mans està lliutar contra les injustes mesures que dia a dia ens apreten.

 

RAJOY VOL ACABAR AMB TOT

El govern del PP està redactant un decret per a delimitar ben clarament què han de fer els ajuntaments. Ja sabem que les competències dels ajuntaments són molt bàsiques però els ajuntament porten a terme competències d’altres administracions perquè elles no les realitzen. En realitat suposa un desmantel.lament dels serveis que reben els ciutadans/es dels seus ajuntaments, un retrocés democràtic i un atac a l’autonomia local.

 Reduir les competències dels alcaldes que són els que resolen els problemes dels ciutadansi ciutadanes des de la proximitat que dóna el poder municipal, és un menyspreu senseprecedents a la democràcia, al sentit comú i al municipalisme. Quan tots sabem que en molts casos, els alcaldes i regidors són un exèrcit de voluntaris en els seus municipis, amb disponibilitat les 24 hores del dia, guanyant-se sobradament cada euro del seu sou, i en molts casos, sense retribució.

Què passarà a Vinalesa si l’Ajuntament no porta endavant competències que no li toques?

 1. No hi hauria Escola Infantil Municipal
 2. No hi hauria Escoles Esportives Municipals
 3. No hi hauria Gimnàs Municipal
 4. No hi hauria activitats culturals
 5. No hi hauria Escola d’estiu ni tallers a les vacances
 6. No hi hauria Agència de Desenvolupament Local
 7. Etc

Per nomenar-ne algunes.
I què va a passar amb el transport? Encara que alguns del PP s’han atrevit a afirmar que és competència municipal –ignorància o mala fe?- quan està bén clar que és per a poblacions majors de 25.000 habitants i en el seu propi terme municipal. La competència és de la Generalitat Valenciana i així està molt clar en la llei de mobilitat aprovada pel govern del PPCV.
Però resulta que a la Generalitat Valenciana li donen igual els veïns i veïnes de Vinalesa –mireu el Centre de salut-. Què passarà si Rajoy prohibix als ajuntaments portar endavant les competències que no els són pròpies? Vinalesa es quedarà sense res. I este és el govern del Partit Popular.

Des del PSPV-PSOE treballarem, com sempre hem fet, per tal d’evitar-ho.

EL  TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE VALÈNCIA ADMET A TRÀMIT EL RECURS DE LA TAXA DEL FEM

Quan l’EMTRE va aprovar una pujada de la taxa TAMER entre 150 i 250%, el PSPV-PSOE va realitzar diferents actuacions per a evitar que es portara a terme. Així  11 ajuntaments socialistes –entre ells l’Ajuntament de Vinalesa- interposaren un contenciòs-administratiu contra l’esmentada taxa. Ara el TSJV l’ha admet a tràmit i esperem que la revoque.

Així mateix a Vinalesa vàrem arreplegar recursos contra la taxa, que des de l’EMTRE han desestimat però si que han anunciat que van a revisar-la.

 

ELS PRESSUPOSTOS MÉS ANTISOCIALS

Per fi, passades les eleccions a Andalusia i Astúries, el govern de Mariano Rajoy ha presentat els seus pressupostos per a 2012. Curiosament els ha explicat abans a Angela Merkel que als ciutadans i ciutadanes del seu país.

Uns pressupostos caracteritzats pels grans retalls per una banda i per l’amnistia fiscal als defraudadors per altra.

. Retall del 34% en investigació.
. Eliminació de la partida per a l’aplicació de la Llei de Dependència.
. Reducció de 166 milions per a beques.
. Reducció d’un 40% de l’import per als Serveis Socials Bàsics dels Ajuntaments.
. Un 21,6% menys per a les polítiques contra la violència de gènere.
. Un 34,5 % menys en inversió a la Comunitat Valenciana.
. Una reducció de 6,8% en la partida de Sanitat. A més s’eliminen la partida destinada a salut bucodental que va impulsar el govern de Zapatero i el Pla Nacional contra la Sida.
. Un 33% menys per a la producció en el cine i un24 % menys per a les arts escèniques i la música.
. Un 31,7% menys en vivenda.

En definitiva els pressupostos més antisocials que podem trobar davant a una greu crisi que necessita de l’Estat de benestar més que mai.

 

LA REFORMA LABORAL DEL PP

El divendres 2 de març Ricardo Peralta ens va fer una exposició magistral sobre la Reforma laboral del PP.

Començà la seua conferència partint de la situació de crisi i com hem arribat a ella. Situació extraordinària que ha justificat l’agressiva reforma però per contra, la reforma aprovada no està feta en termes de provisionalitat fins que s’acabe la crisi, sinó per a sempre.

El conferenciant explicà la Reforma de manera senzilla i pedagògica. Recordà al Parlament li correspon aprobar les Lleis  i no al Govern com ha fet amb la reforma laboral, i un Decret- Llei és una LLEI que el Govern sols  està autoritzat aprovar en  situacions d’emergència. Recordà que l’Estatut del Treballador va ser  aprovat amb el Consens de les Organitzacions Sindicals i el Parlament Español i dins l’ambit Jurídic de la Constitució Espanyola. Però este Decret Llei el Govern  ha trencant el consens, inclús el que tenien aprovat els sindicats i la Patrona.

El Conferenciant centrà el contingut del Decret Llei, en :
1.-Les condicions econòmiques per a l’acomiadament dels treballadors/es;
2.-El nou Contracte de Treball;
3.-Les atribucions als empresaris;
4.-Els Convenis Laborals

1. En l’acomiadament del treballador, ha quedat establit el “despido libre”, tan enyoratt per l’empresariat. No fa falta utilitzar ja l’acomiadament subjectiu, com podria ser a causa d’un mal comportament del treballador. Ara, el fet de minvar els ingresos empresarial, ó previndre pèrdues, l’acomiadament objectiu està autoritzat, i les indemnitzacions de 45 díes per any s’han quedat en 20 dies, i sols amb un màxim de 12 mesos. “Todo a 20”

2.

Amb el nou Contracte de Treball, un treballador pot ser contractat en període de prova per un any, i acomiadat, en qualsevol moment, fins acabar l’any i sense indemnització de cap clase

3.

Els Empresaris estan autoritzats a:
CANVIAR DE LLOC DE TREBALL ALS TREBALLADORS/ES;
BAIXAR-LOS DE CATEGORIA PROFESSIONAL;
DESPLAÇAR-LOS DE CENTRE DE TREBALL;
REBAIXAR-LOS EL SOU AL TREBALLADOR.

4.

ELS CONVENIS D’EMPRESA TENEN  PREFERÈNCIA ALS CONVENIS PROVINCIALS, NACIONALS, O ELS  DE SECTOR.  
Fins ara en esgotar-se el temps de vigència d’un conveni, i no aprovar-se un nou  Conveni, continuava vigent l’anterior, sense límit de temps fins establir-se un nou conveni. Però  ara, amb  este Decret- Llei, en passar dos anys, el Conveni esgotat desapareis, i es perden tots els Drets adquirits  pels treballador/es afectats.

Molta informació s’ha donat al llarg d’estos 4 punts. El que ha quedat en evidència és la mentida, l’engany i la poca vergonya del Govern del PP. en este assumpte. En definitiva, queda bén clar que els treballadors i treballadores en estos moments es troben en una gran inseguretat en el treball i per tant en el que ès més sagrat de la vida de les persones.

Malgrat tot açò, va llençar un missatge clar: davant qualsevol canvi de circumstàncies laborals cal informar-se bé. I cal unir-nos al voltant dels sindicats que són les plataformes que sempre han treballat i ara més que mai cal que defensen als treballadors.

La situació és difícil i complicada, però no se’m de ressignar. La lluita, el treball de tantes persones durant tants anys no pot quedar anul.lat.

Des d’ací li agraïm la magnífica exposició, clara i pedagògica que vàrem tindre la sort de poder gaudir.

En l’agrupació socialista estarem molt atents  a les conseqüències negatives d’este Decret- Llei, i defensant els Drets dels Treballadors, el Dret al treball i la defensa de la dignitat del treballador.  Eixa es la nostra vocació.

L’AJUNTAMENT DE VINALESA APROVA EL MANIFEST CONTRA LES RETALLADES DE LA GENERALITAT VALENCIANA.

En el  extraordinari plenari del dia 14 de febrer l’Ajuntament ha aprovat amb 6 vots a favor del PSPV-PSOE, 1 vot de Bloc-Compromís i l’abstenció del PPCV el manifest contra les retallades en els diferents sectors públics: justícia, sanitat, educació, serveis socials, transport públic, que suposa el Decret-lle 3/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit de la CV.

Este decret suposa un gran retall per als professionals del sector però també en aspectes que  influiran directament en la ciutadani.

 


UN IMPUTAT ESCAMPA EL FEM DEL CAS EMARSA A "TOT EL PP"

A mesura que avança la instrucció que investiga el saqueig de diners públics a través de la depuradora de Pinedo, es respira més inquietud entre els imputats i polítics pròxims al seu entorn. Ahir, un d'ells, l'exregidor de l'Ajuntament de València, Juan Carlos Gimeno, va estendre les responsabilitats del succeït a tot el PP i va datar en 1991, l'any en què va accedir a l'equip de govern municipal de la mà de Rita Barberá, l'inici de les irregularitats.

http://www.linformatiu.com/portada/detalle/articulo/un-imputat-escampa-el-fem-del-cas-emarsa-a-tot-el-pp

 

ELS ALCALDES SOCIALISTES ES MANIFESTEN DAVANT LA GENERALITAT PER A DEMANAR-LI QUE PAGUE ALS AJUNTAMENTS EL QUE DEU.

La passada setmana alcaldes i portaveus del PSPV-PSOE es van concentrar davant la Generalitat Valenciana per a denunciar la greu situació que es viu en els ajuntaments valencians.

La llarga crisi afecta a totes les administracions, però en el cas dels ajuntaments es viu d’una manera dramàtica ja que no disposen d’un just finançament per a poder portar endavant com cal, serveis que els ciutadans i ciutadanes necessiten.

Però a més la generalitat ha reduït les aportacions econòmiques  per al conjunt de l’educació, per a les entitats musicals valencianes, per a les beques, hi ha una manca de finançament en serveis socials, del retall a la llei de dependència, de la reducció de places subvencionades per als Centres de Dia, ...  I a banda deu molts diners en subvencions confirmades, obres realitzades (Pla Confiança…) o programes de formació i ocupació.

En definitiva, viuen una situació prou delicada, que s’agreuja pel fet que, en general, han de seguir  fent front, per responsabilitat i com a administració més propera, a serveis per als quals no tenen ni les competències legals,ni recursos econòmics assignats.

Per això, exigixen al Govern de la Generalitat Valenciana el pagament íntegre dels deutes amb els ajuntaments derivats d’acords i convenis que afecten al desenvolupament de competències municipals signats als darrers anys. En el cas que el pagament no puga ser immediat, demanen a la Generalitat que fixe el calendari pel pagament del deute, integrant al conjunt de les Conselleries i dels seus organismes dependents.

L’Ajuntament de Vinalesa també sofrix el deute que la Generalitat té amb ell. Esta deu més de 800.000 euros, dels que almenys 300.000 han sigut avançats per l’ajuntament. Açò comporta que, malgrat tinga uns comptes totalment sanejats, tinga que patir la demora en determinats pagaments

 

 

PSPV-PSOE Agrupació local Socialista de Vinalesa · Plaça Gafaut, 13 · Vinalesa (Valencia)
e-mail: info@pspvpsoevinalesa.com

MEMÒRIA ESPORTS
2011 2015
MEMÒRIA SOSTENIBILITAT
2011 2015
MEMÒRIA ÀREA
TREBALL 2011 2015

MEMÒRIA ÀREA CULTURA 2011 2015

Joves Socialistes del País Valencià
PROPOSTES A LA
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
PSOE-TV
web psoe
pspv
BALANÇ DEL GOVERN DEL PSOE A LA COMUNITAT VALENCIANA EN EL 2011
BUTLLETÍ  PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT 2011
- COMUNITAT VALENCIANA -

BUTLLETÍ INFORMATIU
VALÈNCIA ÀREA METROPOLITANA