pspv-psoe-vinalesa


INICI
QUI SOM
  Presentació
  Grup Municipal Vinalesa
Memoria Visual Vinalesa 2014
NOTÍCIES
ARTICLES D'OPINIÓ
REVISTA VIDA SOCIAL
  Desembre 2015
  Juny 2015
  Abril 2015
  Febrer 2015
  Desembre 2014
  Setembre 2014
  Maig 2014
ENLLAÇOS
SUGGERÈNCIES
FÒRUM
REVISTA L'Alternativa Socialista

 

Articles d'opinió.

MARIANO RAJOY, UN GOVERN COM DEU MANA

http://www.attac.es/2012/01/01/mariano-rajoy-un-gobierno-como-dios-manda/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

EL PP HA ARRIBAT A LA MAJORIA ABSOLUTA SENSE ASSUMIR EL MENOR COSTE PELS SEUS EXCESOS

ver artículo de El País

CARTA OBERTA AL 53% DELS VOTANTS

PROMESES PARTIT POPULAR EN EDUCACIÓ

Acabe de llegir el resum del programa electoral que presenta el Partit Popular per a les properes eleccions Generals del 20Nen . Ja s’intueixen unes quantes coses, encara que les propostes són tan genèriques que no clarifiquen massa: flexibilitat en l’acomiadament, modificar la llei d’avortament, ara diu que modifar l’IRPF…
http://www.elpais.com/elpaismedia/ultimahora/media/201110/30/espana/20111030elpepunac_1_Pes_PDF.pdf

Però jo m’he quedat en una frase de l’apartat d’educació: Promoveremos el bilingüismo español-inglés en todo el sistema educativo desde el segundo  ciclo de educación Infantil.
És curiòs, perquè la LOE, la Llei d’educació aprovada en 2006 pel govern del PSOE, ja ho contempla de manera explícita. Erès i significat per als infants. El punt 5 de l’article 14 diu que en infantil, “correspon a les administracions educatives fomentar una primera aproximació a la llengua estrangera en els aprenentatges del segon cicle de l’educació infantil, especialment en l’últim any “.
http://www.gencat.cat/educacio/butlleti/professors/noticies/LOEcatala.pdf

Però la posada en pràctica correspon a la Generalitat Valenciana, ja que les competències en educació les té transferides.  Qualsevol que es pare a pensar un poc, se n’adona que per a introduir una nova llengua des d’infantil  (abans s’introduía en tercer de primària), caldrà augmentar les plantilles dels centres en personal capacitat per a ensenyar-lo. Doncs no. El personal d’anglés en els centres és el mateix, i la realiltat és que l’ensenyament de l’anglés ja des del segon cicle de primària  es porta a terme en poques escoles, per falta de personal.
De la mateixa manera que la Generalitat Valencina ha deixat de percebre molts recursos educatius que ofereix el Ministeri perquè no vol aportar la part que li correspon: lliuta contra el fracàs escolar, ajudes a biblioteques escolar, dotacions d’ordinadors per a l’alumnat …  (Després diu que València està discriminada). I no diem res de les condicions físiques en què es troben moltes escoles públiques que tenen des de molts anys la promesa de la seua reconstrucció, o ampliació… i ara el més probable és que continuen així per molts més anys. (Si no s’ha fet en època de vaques grosses, com es va a fer ara?)

Per tant, és fàcil parlar I escriure però la credibilitat bé en els fets. I estos ens diuen que este tema en concret –com molts altres- es dóna exactament igual perquè la llei està, i el que cal és complir-la posant els mitjans necessaris per tal que així siga. Esta promesa com moltes de les que fa el PP, no val per a res.

Mercé Resurrección Pérez

 


 

Article de Ignacio Escolar en www.escolar.net

Democracia no es sólo votar

Un indignado perdió su cabeza en la foto de portada de ayer en La Razón. El diario culpó del disparate a un error técnico: un fallo al completar una enorme panorámica con varias instantáneas. Me creo la explicación, la foto no está manipulada. Otra cosa, más discutible, es el titular: “22.971.350 votantes el 22-M, 125.000 manifestantes el 19-J”. Es una manera muy poco sutil de sumar peras y manzanas para restar legitimidad a una protesta que de minoritaria no tuvo nada.

Si vale esa tramposa comparación –de la que también abusan algunos políticos–, yo tengo otra. En las últimas municipales, el partido más votado, el PP, obtuvo 8,5 millones de votos. Con ellos ha alcanzado el mayor poder municipal y autonómico jamás visto. No son pocos votos, pero la cifra palidece si la comparamos con la abstención: 11.710.762 personas no votaron el 22-M. El PP, indudable ganador, sólo consiguió el apoyo del 24,5% de los españoles con derecho a voto.

Por supuesto, la victoria del PP es completamente legítima y no se puede cuestionar la representatividad que sale de las elecciones; no hay otra mayor. Sólo hago estas cuentas para recordar una obviedad: las mayorías absolutas en las urnas raramente son mayorías absolutas sociales; no suman ni siquiera la mitad más uno de los ciudadanos. Por eso gobernar en democracia consiste también en escuchar a esas mayoritarias minorías que se expresan por otros cauces, como las manifestaciones: un derecho fundamental recogido en la Constitución. Por eso negar legitimidad a la mayor protesta ciudadana que se ha dado en España en los últimos siete años, desde el ‘no a la guerra’, es profundamente antidemocrático.

 


 

El PP MENTEIX UNA VEGADA MÉS. Esperanza Aguirre diu que la crisi és més greu en països amb governs socialistas. Però Ignacio Escolar posa de manifest les mentides d’esta afirmació.

Anatomía de otra manipulación. Ignacio escolar (www.publico.es)

Esperanza Aguirre: “Parece que hay un acuerdo unánime entre economistas y expertos de que la actual crisis, en gran medida, ha sido producida por el crecimiento desmesurado del gasto público, que ha sido siempre seña de identidad de los gobiernos socialistas”. Para la presidenta autonómica “no es casualidad” que la crisis sea mayor en países gobernados por socialistas, “como España o Grecia”. Su discurso, otra vez más, es una obra maestra de la manipulación, como cuando dijo que Franco era “socialista”. Aguirre cita a “economistas y expertos” de los que no da un solo nombre pero que están en “acuerdo unánime” con su pedestre teoría, como si en vez de opinar alegremente, estuviese recitando la tabla del seis. Y después, directamente, miente o, siendo suaves, maquilla la verdad como el que pinta una puerta. Es cierto: en Grecia hoy gobiernan los socialistas… desde hace menos de un año. Y fue precisamente el anterior Gobierno, conservador y miembro del Partido Popular Europeo, el que disparó el gasto público y mintió a la UE sobre sus cuentas. Es cierto: en España gobiernan los socialistas. Pero fue Zapatero, y no Aznar, el primero en lograr el superávit en las cuentas públicas. Y es también la Comunidad Valenciana, del PP, la autonomía más endeudada; y el Ayuntamiento de Madrid, también del PP, el municipio más hipotecado.

También es falsa la mayor, por mucho que se repita: que el gasto público sea la causa de la crisis mundial. Al contrario: fue la anemia de los estados y la excesiva desregulación –que defiende, de boquilla, la mal llamada “liberal” Aguirre– lo que abonó esta segunda gran depresión.

Y una última trampa, la peor, la más sonrojante. Esperanza habla de la Administración y de la deuda pública como si ella presidiese un país extranjero, una arcadia feliz. ¿Acaso la Comunidad de Madrid, gracias a sus geniales políticas, se ha librado de esta crisis? Me temo que no.EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA I ELS DRETS HUMANS.

En 2006 el Parlament espanyol va aprovar la nova LLei d’Educació. Entre les diferents novetats que la llei contempla, ha sigut una de les assignatures,  Educació per a la Ciutadania i els Drets humans la que des del primer moment ha portat més controvèrsies.

Els sectors més conservadors amb el PP al cap,  han mantingut una oposició totalment enfrontada i bel·ligerant davant una assignatura que consideren que suplanta l’educació moral de la família. S’ha arribat a dir que l’escola l’única cosa que ha de fer és donar els continguts acadèmiques de les assignatures bàsiques: llengua, matemàtiques... Aquesta afirmació oblida la concepció bàsica d’educar que supera la mera instrucció.

Segons establix el Real Decret 1631/2006 L’educació per a la ciutadania té com a objectiu afavorir el desenvolupament de persones lliures i íntegres a través de la consolidació de l’autoestima, la dignitat personal, la llibertat i responsabilitat i la formació de futurs ciutadans amb criteri propi, respectuosos, participatius i solidaris, que coneguen els seues drets, assumisquen els seus deures i desenvolupen hàbits cívics que puguen exercir la ciutadani a de manera eficaç i responsable. És una assignatura dissenyada per a l’últim cicle d’Educació Primària i alguns cursos de l’Educació Secundària.

L’assignatura cumplix amb una recomanació del Consell d’Europa en l’any 2002, (Recomendación (2002)12 del Comité de Ministros a los Estados miembros relativa a la educación para la ciudadanía democrática), signada pel govern de Jose Mª Aznar. En ella s’afirma que l’educació per a la ciutadania democràtica és essencial per a la missió principal del Consell europeu, com és promoure una societat lliure, tolerant i justa, a més de contribuir a la defensa dels valors i els principis de llibertat, pluralisme, drets humans i estat de Dret que constitueixen els fonaments de la democràcia. Per això recomana als Governs dels Estats membres que facen de l’educació per a la ciutadania democràtica un objectiu prioritari en les polítiques i reformes educatives. Sorprèn que després el Partit Popular haja fet afirmacions com que l’Estat Espanyol és l’únic país on es dóna esta assignatura per una voluntat del govern Zapatero d’adoctrinar, (ja no se’n recorden que ells mateixa es van comprometre?)

L’oposició a l’assignatura s’ha dut als tribunals amb resolucions contradictòries. Finalment el Tribunal Suprem ha dictaminat  unificant la doctrina i amb la seua sentència avala l’assignatura i anuncia que no hi ha lloc a l’objecció.

Menció especial té el plantejament de la Conselleria d’Educació de la Generalitat valenciana, on botant-se qualsevol normativa i sentit comú, volia que es donara en anglès, proposant a les clases dos mestres, el qui explica i el seu traductor/a a l’anglés. El disbarat d’aquesta proposta va fer que la comunitat educativa es mobilitzara i després de diferents concentracions, una gran manifestació el 29 de novembre i l’anunci d’una convocatòria de vaga fera que conselleria tornara arrere en el seu plantejament.

Una vegada més es demostra que la dreta espanyola creu poc en la democràcia, no volent que es treballe per a formar persones crítiques, tolerants, democràtiques, en definitiva que es defensen els valors universals fonamentals en qualsevol societat.

Mercé Resurrección Pérez

 

PSPV-PSOE Agrupació local Socialista de Vinalesa · Plaça Gafaut, 13 · Vinalesa (Valencia)
e-mail: info@pspvpsoevinalesa.com

MEMÒRIA ESPORTS
2011 2015
MEMÒRIA SOSTENIBILITAT
2011 2015
MEMÒRIA ÀREA
TREBALL 2011 2015

MEMÒRIA ÀREA CULTURA 2011 2015

Joves Socialistes del País Valencià
PROPOSTES A LA
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
PSOE-TV
web psoe
pspv
BALANÇ DEL GOVERN DEL PSOE A LA COMUNITAT VALENCIANA EN EL 2011
BUTLLETÍ  PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT 2011
- COMUNITAT VALENCIANA -

BUTLLETÍ INFORMATIU
VALÈNCIA ÀREA METROPOLITANA